Bulharská vína jsou prospěšná lidskému organismu
Už ve středověku se říkávalo, že ve víně je pravda. Ne nadarmo patří tento alkoholický nápoj k těm vůbec nejoblíbenějším na celém světě. Vynikající vína můžete ochutnat nejenom ve Francii a v Itálii, ale hodně překvapivě také v Bulharsku. Právě bulharská vína jsou neprávem zatracovaná, přitom není důvod k jejich přehlížení. Některé odrůdy dokonce obsahují více antioxidantů, díky čemuž je víno prospěšné pro lidské zdraví.
Proč jsou antioxidanty tak důležité?
Bulharská vína byla zkoumána celou řadou studií - a téměř všechny potvrdily enormně vysoký podíl antioxidantů v porovnání s víny z Francie nebo Itálie. U některých druhů byly naměřené hodnoty dokonce 20krát vyšší, než je světový průměr. To neplatí pouze o červeném, ale také o bílém vínu. Antioxidanty ve víně jsou prokazatelnou prevencí proti rakovině a podporují činnost oběhové soustavy včetně srdce. Kvalitní bulharské víno vás tak ochrání před infarktem nebo cukrovkou.
Víno prodlouží váš život
Bulharské víno také podporuje celkovou vitalitu lidského organismu. V Bulharsku žije nejvyšší počet stoletých lidí na počet obyvatel, a právě tito lidé vděčí za pevné zdraví kvalitnímu jogurtu a vynikajícímu vínu. Archeologické výzkumy navíc začínají potvrzovat, že Bulharsko bylo pravděpodobně první zemí, kde se vinná réva začala pěstovat. Některé odrůdy se tu pěstují dodnes, takže je mohli vinaři přivést k dokonalosti.
Jak si bulharské víno objednat?
Dovoz vín z Bulharska není nijak komplikovaný. Stačí si na příslušné webové stránce vybrat konkrétní odrůdu vína, například Mavrud nebo Tamianka. V sortimentu byste ale našli mnoho dalších odrůd včetně několika typicky bulharských. Veškeré víno je odebíráno od osvědčených vinařů, kteří si potrpí na prvotřídní chuť, vůni i barvu. Pokud si navíc objednáte víno za více než 2 tisíce korun, bude vám zdarma dopraveno až domů.
Už se vám sbíhají na kvalitní víno sliny? Neváhejte a objednejte si vynikající víno z Bulharska, na němž si nejenom pochutnáte, ale navíc posílíte vitalitu svého organismu.